Wappu vietettiin Seinäjoella agikisojen merkeissä. Perjantai aamuna lähdin puoli seittemän jälkeen kohti Oulunsaloa hakemaan Jukan&tytöt seuraksi reissuun. Matka taittui kivuttomasti (vaikka minä ajoin) ja kisapaikalle saavuttiin hyvissä ajoin. Koko viikonlopun oli aivan mahtava keli, tosin aika-ajoin tuuli kovasti, mutta aurinko paistoin. Kisoissa oli paljo tuttuja joiden kanssa jälleen oli aikaa juoruta ja vaihtaa kuulumisa. Lagulle suuret kiitokset mukavista kisoita. Tässäpä kisarapotti meidän osalta:

Rico oli ainoa joka kisasi perjantaina, muun porukan kerätessä voimia lauantaille. Eka radalle Rico karkasi lähdöstä (varmaan ensimmäisen kerran meidän kisauran aikana) joka vaikeutti alkuradan ohjaamista. Kepeille (este 3) otettiin sitten ensimmäinen kielto, kun Rico ehti paukasta niiden ohi, minun vikistessä takana. Toinen virhe otettiin sarja esteelle, jossa jälleen onnistuin ohjaamaan takahypyn ohi. Muuten rata oli vauhdikas. Rico liikkui iloisesti ja hyppäsi hyvin. Hyvä mieli jäi eka radalta vaikka tulos oli 10+aika virhettä. Toka rata oli sitten täys floppi. En tiiä mikä pikku soppeli pojan päähän oli mennyt, mutta Ricolla oli ihan omat jamit radalla. Yhtä estettä kierrettiin ainakin se pari-kolme kertaa joka onneksi lopulta löytyi. Rata jatkui kuitenkin yhtä sekavissa merkeissä että katsoin parhaaksi kävellä radalta pois. Iltalenkillä näytti et Rico olisi ontunut etujalkaa ja minä tietysti säikähdin että nyt se sen sitten radalla loukkasi. Onneksi näin ei ollut, vaan herralla oli vain ihan muut mielessä radalla. Liekkö ruoka tai naiset?

Lauantaina oli Neron vuoro kisata ja Rico sai olla turistina. Eka radan alku sujui Nerolla hienosti. Pieni ajatuskatkos tuli sitten minulla putkelle. Tein takaleikkauksen ohjatessa putkeen ja kuitenkin yritin ehtiä vielä putken jälkeen tekemään valssia. Ja kuten arvata saattaa, valssi ei onnistunut vaan jäi kesken ja nakkasin Nerot väärälle esteelle. Rata suoritettiin jotenkuten kuitenkin loppuun ja loppujen lopuksi radalle mahtui kyllä hyviäkin pätkiä...ne vain ei riitä. Toka rata oli minulle työvoitto. Vaikka Nero muutamassa kohdassa pääsi lipeämään aiiiiiika pitkälle kaarroksissa sain pidettyä ohjauksen kurissa ja teimme NOLLAN! Hitsi olin ylpeä meistä molemmista. Rata tulee nettiin jahka se saadaan kamerasta siirrettyä.

Sunnuntaina kisasi sitten molemmat. Medit aloitti, joten Rico pääsi ensimmäisenä. Jukka otti Ricon rataantutustumisen ajaksi jo reunalle odottelemaan. Sehän pisti meidän pikku houdinin (siis Neron) pään sekaisin ja poju onnistui jälleen pääsemään häkistä ulos. Se miten houdini sen teki jää arvoituksesi. Nimittäin aiemmista häkistä poistumisista olen oppinut että lukot lukitaan remmillä. Luokot oli edelleen kiinni kun palautin herran häkkiin juuri ennen kuin minun piti radalle mennä. Rata oli profiililtaan Ricolle kuin tehty. Alkuun sai heti pommittaa täysillä eikä muutenkaan ihan kauheita paikkoja pitänyt olla. Niinhän sitä saattoi ajatella. Vauhtia kun oli niin kunnon haltuunotto käsky jäi antamatta ja Rico ehti livahtaa väärään päähän putkea. Muuten rata oli taas hyvä. Vaikka rata oli Ricolle mukava, Neron kohdalla olin aivan kauhuissani ennen lähtöviivaa. Vauhti kun pääsee heti alkuun noin suureksi pelkäsin etten saa haltuun missäänvaiheessa. Rata oli kuitenkin aivan loistava. Nero kuunteli hyvin eikä edes pitkiä kaarroksia tehnyt. Onnistuin kuitenkin jälleen tekemään yhden ainoan virheen (valssi jälleen myöhässä ja käsi ohjasi väärälle hypylle) ja Nero suoritti hypyn liikaa. Tosi tyytyväinen olin kuitenkin rataan, tottakait harmittaa taas kerran valssin epäonnistuminen. Täytyy varmaan alkaa harkitsemaan jos alkaisi täysin takaohjaamaan...eipä sekään taida aina onnistua.

Toka rata oli sitten hypäri. Vaikka pitkä viikonloppu oli takana riitti Ricolla vauhtia viimeisellekin radalle. Vauhtia oli jopa niin paljon etten ihan kaikkia kohtia saanut tehtyä suunnitelmien mukaan. Rata oli nolla ja sillä irtosi luokka VOITTO! Tästäkin laitan videon sitten jossainvaiheessa. Ricon radan jälkeen olikin jo kiirre tehdä Neron radalle ohjaussuunnitelma. Ihan täysin varma en ollut radalle lähtiessä saanko ohjattua suunnitelmien mukaan, mutta yritin ainakin. Ainoastaan yhdessä kohtaa ei ohjaus ollut suunnitelmien mukainen, mutta onnistui. Kaarroksia tuli tässäkin radassa, mutta vaikka vauhti kasvoi Nero kuunteli. Myös Nero teki nollan ja sijoittui sille hienosti 6. Kunhan nuo kaarrokset saadaan pois niin radat ei olisi niin täynnä jännitysmomentteja.

Viikonloppu oli onnistunut. Kahdeksan rataa, joista vain Ricon yhteen rataan en ole tyytyväinen. Parannetavaa tulospuolella jäi kuitenkin roimasti. Hieman alkoi toiveet heräämään, joskos sm-nollat saisi sittenkin kasaan. En tiedä onko vain toiveajattelua, kisoja kun ei kauheasti enää ole. Rovaniemen kisoihin menee tänään ilmo umpeen, kovasti saa pähkäillä lähtisikö sittenkin vaikka olin jo päättänyt etten lähde...