Kuinka paljon yhden ihmisen täytyy jaksaa huonoja uutisia? Tämä on pyörinyt koko viikon mielessä .

Maanantaina päätin et nyt reenaaminen ja lenkkeily on se mikä saa unohtamaan kaikki huolet ja murheet ja niin siinä on tosiaan käynyt. Reenattua on tullut päivittäin, tosin lyhyesti. Aloitetaan lajista millä viikko aloitettiin eli toko. Maanantaina tehtiin "kunnon" reenit vaikka ajallisesti lyhyet. Lähinnä yritin selvittää mitä seuraavaksi on reenin alla. Seuraamisessa keskityttiin lähinnä askeliin ja käännöksiin, jotka on mennyt eteenpäin ihan kivasti. Peruuttaminen ei sitte onnistunut alkuunkaan. Liikkeestä istuminen menee jo ihan pienellä avulla (ainakin maanantaina). Luoksetulo oli hyvä, vieläkö muistaisi kumpaa (suullinen vai käsi) käskyä käyttää seisomiseen. Tunnari onnistuu yhdellä, edelleen yhtä hyvin mitä aikoinaan. Nero tekee hyvää työtä, mutta useammalla kapulalla haluaa koskea vääriin vaikka oman ottaa ekana ja lopulta myös sen tuo. Tätä ongelmaa pähkäilenkin miten jatkan, hyviä ehdotuksia otetaan vastaan! Kaukoissa otin vain pitkältä matkalta istu-maahan vaihtoja, jotka yllättäen sujui hyvin.Noudossa on nyt ilmennyt uudet ongelmat. Nyt Nero puree ja puottaa kapulan ennen irti käskyä , tässä päätin palata takaisin vanhaan reenaamistapaan. Keskiviikona suunnitelmat reenien suhteen muuttui, joten otimme sisällä vain pikaisesti kaukoja, käännöksiä sekä metallia. Kyllä on mahtava tunne kun koira noutaa metallia , meillä kun Ricon kanssa siinä on ollut yksi suurimmista ongelmista. Tokoilut jatkuu taas pienissä osissa.

Agiliitaamaankin ollaan keretty pariin otteeseen. Tiistaina reenirata ei ollut paha. Onneksi radalla oli samalaisia keppikulmia kuin ed.vkl:n kisoissa. Ja arvata saattaa ne mitkä epäonnistui kisoissa onnistui nyt ja ne mitkä piti olla "helppoja" epäonnistui...juu näin kävi. Muuten reenit meni ihan hyvin. Ne olikin meidän viimeiset tiistairyhmän reenit tälle vuodelle .Tänään oli myös luvassa agiliitoa by Minna. Mitenkään luottavaisin mielin en reeneihin lähtenyt (taustalla eilinen ja vähän muuta). Pelkäsin et reenit menee ihan pipariksi ja mun hermot siinä samalla. Toisin kuitenkin kävi. Ihan eka pätkällä Nero ei ollut ihan minun kanssa tekemässä hommia. Ehdittiin suorittaa vain putki, kun ulos tullessa ei kuunnellut, ohjaajan käyrä ehti jo hieman nousta. Uudestaan kun otettiin, oli seuraavana vuorossa lentokeinu (sehän oli sitten historian kolmas lentokeinu Nerolla). Käyrä jatkoi minulla nousemista. Taisin hieman jo ärähtää pahemmin, kun loppu reenit sujui hyvin. Nero oli minun kanssa ja vain minun kassa töissä . Reeneissä tajusin kuinka erilailla tutustun rataan, kuin se miten koiraa todellisuudessa ohjaan. Miksihän sitä ei tutustumisessa tule käytettyä kroppaa niin kuin koiran kans. Tajusin et viime vkl:kin omaa vuoroa odotellessa, kun mietti rataa, käänsi kroppaa/otti ohjausta pois/mietti käskytystä ym, mutta samaa ei tullut tutustumisessa tehtyä. Seuraavissa kisoissa täytyy kyllä ihan keskittyä et onko asia tosiaan näin....

Reenauksen kohteena on tokossa: tunnari, nouto, kaukot (istu-seiso) sekä pitempää seuraamista. Agissa "päälleajaminen" , keinu sekä kepit varmemmiksi.

Viikon reeneistä ei voi sanoa kuin että hyvä mieli! Toivottavasti se ei ennusta huonoa kisaviikonloppua .

Huomenna taitaa tokoreenit jäädä, kun aikankin Rico pitäisi pestä ja illalla tulee vieraita.