Ensimmäinen viikko kesälomasta vietettiin Utajärvellä Sotkalla. Sotkalla olen viettänyt lapsuudessa monta monituista viikonloppua. Mökki on ympäri vuoden asuttava ja kuului aikoinaan mummilleni ja papalleni. Viimeiseen (ehkä) kymmeneen vuoteen mökillä ei ole enään niin paljoa aikaa vietetty, joten paikat on päässyt hieman huonoon kuntoon.

(kuvassa vasemmalta lähtien: päämökki,pikkumökki, sauna ja grillikota)

Eka viikolla oli tiedossa paljon puuhaa. Etukäteen olin käynyt hakemassa pestaväksi verhot ja petivaatteet, koska juoksevaa vettä ei mökille tule. Maanantaina alkoi sitten keittiön, makuuhuoneen sekä saunan puunaus, jotta mökillä pystyi yöpymään. Kyllä oli ihanaa, kun sai siivouksen valmiiksi laittaa puusaunaan tulet ja nauttia kesäillasta. Tiistaina pojat laittoivat pihoja kuntoon kaataen pensaita ja leikaten nurmikoita. Minä puolestaan pesin ikkunat, vaihdoin puhtaat verhot ja tiskasin. Tiistaina alkoi myös maalausurakka,joka jatkui koko viikon...ja jatkuu edelleen sillä maalattavaa riittää paljon. Viikon aikana uuden maalin pintaan sai päämökin sivu ja etuseinä sekä grillikatos.

Maalausten välissä oli aina tiskausurakoita. Tässä vuorossa kattiloiden ja pannujen pesu

...kyllä välillä kaipasi astianpesukonetta ja juoksevaa vettä ; )

Mökin yksi huonoista puolista on se, että junarata menee aivan vieressä. Junan ääneen en kertaakaan herännyt yöllä eikä se muutoinkaan haitannut. Koirien kanssa olin ensimmäisen päivä sydänkurkussa aina, kun kuulin junan äänen. Huoli osoittautui onneksi turhaksi. Kertaakaan ei pojat ollut menossa radalle päin eikä poistuneet pihalta vaikka aitoja ei ole. Pihan perällä on entinen pottumaa, joka nyt on ihan tasainen nurmialue. Siellä oli hyvä juoksuttaa poikia pallon perässä. Sielunisilmin näen tuolle alueelle muutaman vuoden päästä omat agiesteet

Pikät päivät vietettiin ulkona touhuten ja koirat saivat vapaana viiletellä mielinmäärin. Kyllä meillä oli iltaisin sisälle siirryttyä väsynyttä kaveria, vain muutamana iltana pojat innostuivat myös sisällä leikkimään.

Rico leuhkana sängynpäällä oman Haskin kanssa sekä Nerolta varastettu tiikeri mahanalla.

Mutta kyllähän se väsy tulee myös koirille. Riksu sammuneena takana, Nero vielä pilkkii

Nero ei luovuta...pilkkiminen jatkuu vielä hetken keittiössä

Sitten sammui koko porukka.

Toinen viikko lomasta vietettään hieman kevyemmissä merkeissä. Tänään suunnataan Laakkoseen Pudasjärvelle. Luvassa koirille ainakin paljon mukavampi ja touhukkaampi viikko.