Tämän vuoden kisakausi on nyt takana. Viimeiset kisat kirmattiin Seinäjoelle huippuhyvissä olosuhteissa. Matkaan lähdettiin perjantai aamuna kera Kirsin, Jukan, tyttöjen ja Neron. Riksu joutui jäämään päiväksi yksin kotiin, kun en sitä viitsinyt koko viikonlopuksi turistiksi ottaa mukaan . Hyvin sillä oli onneksi päivä mennyt ja viikonlopun se sai Petriltä yksi kaiken huomion. Mutta sitten asiaan.

Matkaan siis lähdettiin jo perjantaina, koska Jukka ja Papu kisasivat lauantai aamuna. Kiusoittelin kyllä kavereille, että matka sjoelle on niin pitkä ja raskas, että vaatii yhden palautumispäivän jotta jaksaa kisata Iltapäivästä oltiin perillä hotellissa ja päästiin valoisaan aikaan käyttämään koirat kunnon lenkillä. Tarkoitus oli shoppailla Kirsin kanssa, mutta aika nihkeää oli meidän shoppailut, kun ei kiinnostanut kauppojen kiertely. Rauhallisissa merkeissä vietettiin perjantai käymällä vain syömässä kulman takana.

Lauantaina heräsin ennen kukonlaulua, vaikka Nero nukkua tursotti. Pikku aamulenkki käytiin jo viiden aikoihin ja takaisin nukkumaan. Onneksi lenkin jälkeen uni tuli ja aamiaiselle päädyin seittemän jälkeen. Kisoja lähdettiin Neron kanssa seuraamaan ysin jälkeen. Matka hotellilta kisapaikalle ei ollut pitkä, joten matka taittui rattoisasti kävellen. Olipa mukava seurata ykkösen koirakoita ja jutella tuttujen kanssa ihan rauhassa, eikä itsellä tarvinnut kisata.

Sunnuntaina heräsin myös liian aikaisin. Kello oli soimassa kuuden pintaan, mutta silmät aukesi jälleen ennen viittä. Ihme homma  . No saatiinpas rauhassa käydä aamulenkillä ja pakata tavarat valmiiksi. Aamiaisen jälkeen lämmittelylenkki suoritettiin jälleen kävellen kisapaikalle.

Aamun eka rata oli Anders Virtasen agirata, joka olisi ollut kv-rata. Profiililtaan rata oli haastava, mutta meille piti olla ihan passeli. Mutta enköhän heti ensimmäiseen ansaan astunut ja ohjasin Neron kropalla putkeen enkä hypylle...voihan vitsin vitsi. No lankahan siinä katkesi ja rata oli täysin hurlumheitä sen jälkeen. Päivän lopuille radoille vaihtui tuomariksi Henri Luomala. Henrin rataprofiilit ei palvellut meitä alkuunkaan. Täysin baanaamista oli alussa ja sitten olisi pitänyt saada koira haltuun...juupa juu. Hypärillä ei tainnut olla kuin yksi kohta missä Nero ei kaarrattanut ja valunut, nimittäin 1-2 esteen väli . Muuten kaarrateltiin sen minkä kentä antoi myöten. Nolla radalta väännettiin ja sija 14...ei hullummin. Agirata ei ihan niin baanaamista ollut. Kontaktit oli tälläkin radalla hyvät, ja vain pari kaarrosta tuli. Varsinkin puomin jälkeisiin välistävetoihin olen tosi pettynyt, Nero ei ottanut jarrukäskyjä yhtään vastaan. Keinun jälkeen tuli pieni ohjausvirhe mutta pelastusten kautta selvittiin siitäkin. Nolla tältäkin radalta ja sija 4. Molemmat radat on lisätty kotisivuille.

Niin tämän vuoden kisakausi päättyi tupla nolliin, vaikka tilastollisesti joulukuussa me ei aiemmin olla nollia tehty  Nyt keskitytään treenaamiseen ja joulun aikana pidetään taas taukoa. Kisakentille palataan varmaan helmikuussa. Kiitoksia Kirsille ja Jukalle jälleen mukavasta reissusta ja kyydistä!