tuulta, kylmyyttä, hyvää seuraa, onnistumisia, epäonnea, käskyjen unohdusta, ajanottolaitteiden pettämistä ja videon tarkistusta... juu kaikkea noita ja paljon muuta mahtui tämän päivä agikisoihin. Mut lähetäänpä purkamaan tapahtumia lähemmin...

Vaikka keli oli suht hyvä kotoa lähtiessä, lämpömittari näytti +13 astetta, niin kisapaikalla tuuli joka tuntui vaatteitten läpi. Onneksi olin juuri ostanut ihka ensimmäisen pannan joka lämmitti mukavasti korvia ja vaatetta oli muutenkin"tarpeeksi". Kisat järjestettiin jälleen Virpiniemen urheiluopistolla, joka on kyllä tosi hyvä paikka. Tuomarina oli Marjo Heino. Radat oli mukavia. Profiililtaan paljon juoksua,jossa ohjaajan piti ihan tosissaan laittaa töppöstä toisen eteen, kun koira eteni radalla ihan loogisesti ja sit yhtäkkiä tulikin vääntöä ja kääntöä ihan kunnolla.

Agiradan rataantutustumisessa oli useampi kohta, jossa ajattelin et tässä on hyvä käyttää uutta "käsi" käskyä, mut kuinkas kävikään. Käsky unohtui starttiviivalle ja vanhat "toimimattomat" tässä/tänne käskyt tuli vain suusta, edes käsiä en muistanut vaan siellähän ne heilui vanhaan tuttuun tapaan . Kovan tuulen vuoksi tuomari päätti poistaa radalta keinun, kun olimme menossa tutustumaan rataan. Ihan hyvä näin, koska kova tuuli nosti itsekseen keinua, jolloin suoritus olisi saattanut olla vaarallinen. Tilalle tuli putki, joka lisäsi vauhtia ainakin meidän suoritukseen huimasti. Meidän agiradalle mahtui muutama laaja kaarros, mutta ei pahoja. Yksi putki suoritettiin kahdesti melkein peräkkäin, ja enköhän ollut ensimmäisen kierroksen jälkeen ohjaamassa Neroa ihan mihin sattuun. Onneksi Nero PELASTI tilanteen. Nero oli jo ponnistamassa väärälle esteelle, kun tajusin kääntää kroppaa ja niinhän herra ymmärsi tilanteen ja kääntyi pois ja suoritti oikean esteen, yes! Kepeille viennin olisin niin halunnut tehdä sylkkärillä, mut en uskaltanut kun A oli ihan suoraan edessä. Sinne Nero olisi varmasti sujahtaut, joten useiden ohjausvaihtoehtojen jälkeen päädyin "kökkö"valssiin. No se oli hyvä vaihtoehto vaikka hidasti pahasti suoritusta, mut ei virheitä. Nollalla selvittiin siis maaliin. Hieman fiilikset laski, kun tulokset tuli seinälle. Nero oli neljäs, mutta yliaikaa 0,84 s Sen tarkemmin en tuloksia alkuun katsonut. Maksien aikana kateltiin tarkemmin tuloksia ja ihmetystä herätti et virheitä tehneet koirat oli mennyt alle ihanneajan...hmmm. Hiema meidän suoritusaika alkoi ihmetyttämään, no joo tuliha siellä kaarroksia, hidastuksia ym, mut ei me niin hitaita voitu olla. Onneksi rata oli videolla, josta oli pakko lähteä tarkistamaan. Useamman toiston jälkeen oli todettava et meidän aika oli n 7 s väärin! Siinä sit nolona menin ylitoimitsijan luo kertomaan tilanteen. Videon katsottua totesi et väärinhän se meidän aika oli. Tuomarin tullessa, kerroin tilanteen ja totesin etten halua/vaadi tulosten muutosta muilta osin, kuin se et meille merkitään puhdas nolla pelkästään.No niin tehtiin ja sijoitus annettiin olla sijalla 4. Tuomarin mukaan videon ajan perusteella Nero saattaisi jopa voittaa radan, vähintään olla toinen. En kuitenkaan halunnut muiden sijoituksia muuttaa, koska videolta ei voi ihan tarkkaa aikaa saada. Näin kaikkien muiden tulokset säilyi ennallaan!

Hypärille lähdin sit kunnon asenteella et  nyt on tehtävä nolla. Eka putkeen vienti oli vähän sinnepäin, koska minulla oli jo kiire seuraaville esteille.Vaikka yritin ottaa etumatkaa huonolla lähetyksellä alun putkeen, niin enköhän jo seuraalla putkellä jäänyt jälkeen. Niiston tekoon ei ollut mitään mahdollisuutta, joten vikisin seuraavat esteet takaaohjaten. Hitsi et Nero haki hyvin seuraavat kolme hyppyä vaikka oli rinnakkain. Juoksukilpailu jäi "vähän" päälle seuraaville esteille ja siitä hyvästä kaarroksia tuli enemmän kuin aikoihin! Puhtaasti kuitenkin kiemurat selvittiin aina kepeille asti (toiseksi viimeinen este). Keppejä edeltävän hypyn Nero suoritti suoraan putkelle päin. Yritin liikaa vetää Nero pois putkelta,jota se ei edes pahemmin katsonut, joten mun ohjaus meni liia lähelle keppejä. Ahdistin siis Nerot aloittamaan väärin ja siitä 5 vp. Muuten rata oli puhdas. Harmittaa kyllä kovasti.

No huomenna jatketaan agilityn parissa parin startin verran. Toivottavasti forecan lupaama vesisade jää toteutumatta!